Du behöver
- 1 dl vatten
- 3/4 dl vetemjöl
- 250 g rått fiskkött (valfri sort)
- 2 ägg
- 1-2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 50 g smör, smält, avsvalnat
- Tillbehör
- klippt gräslök
- kallrökt lax
- räkor eller kräftstjärtar
- citron
Gör så här
1
Koka vatten och mjöl till en tjock gröt. Låt kallna. Kör fiskköttet i mixern tillsammans med äggen. Blanda med gröten. Smaka av med salt och peppar.
2
Rör ner smöret. Fördela färsen i smorda formar (2 dl). Ställ formarna i vattenbad. Täck med aluminiumfolie. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 45 minuter. Bjud bollarna varma, ljumma eller kalla. Rulla dem i gräslök och toppa med lax och skaldjur.