Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 250 g rått fiskkött (valfri sort)
  • 2 ägg
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g smör, smält, avsvalnat
  • Tillbehör
  • klippt gräslök
  • kallrökt lax
  • räkor eller kräftstjärtar
  • citron

Gör så här

1
Koka vatten och mjöl till en tjock gröt. Låt kallna. Kör fiskköttet i mixern tillsammans med äggen. Blanda med gröten. Smaka av med salt och peppar.

2
Rör ner smöret. Fördela färsen i smorda formar (2 dl). Ställ formarna i vattenbad. Täck med aluminiumfolie. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 45 minuter. Bjud bollarna varma, ljumma eller kalla. Rulla dem i gräslök och toppa med lax och skaldjur.