Du behöver
- 1 kruka mynta
- 1/2 dl rapsolja
- Kaka:
- 125 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 mogna päron
- ca 50 g grönmögelost
- några hallon till garnering
Gör så här
1
Mixa repade myntablad i oljan, enklast med mixerstav. 3 lite går åt, men man kan knappast tillverka mindre mängd. Oljan håller många veckor i kylen. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, vispa i mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör i det svalnade smöret och fördela i smorda gratängformar, cirka 2 dl stora. Grädda i nedre delen av 150 grader varm ugn, cirka 30 minuter. Låt kakorna svalna och kyl dem gärna. Kan bakas i förväg.
2
Halvera päronen och gröp ut kärnhusen. Fyll groparna med grönmögelost. Balansera päronen så att den flata ytan är horisontell (enklast genom att skära av en aning rundad botten) och gratinera i form högt upp i 225 grader varm ugn, cirka 5 minuter.
3
Lägg upp kaka, päron och några hallon på varje assiett, dekorera med myntaolja, droppvis, och också droppar av hallon, pressat i vitlökspress.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows