Du behöver

  • 50 g flagad mandel
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 st saffran påse
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 2 krm kardemumma malen
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st ananas
  • 4 st kiwi
  • 3 st äpplen
  • 1 msk strösocker

Gör så här

1
Rosta mandeln gyllenbrun i en torr het panna.

2
Rör ihop yoghurt, kryddor och honung. Ställ i kylen för att dra i cirka 1 timme före servering. Värm ugnen till 200 grader.

3
Skala och skär frukten i fina bitar. Äpplena behöver inte skalas. Glöm inte att ta bort mittstocken på ananasen. Lägg frukten på ett ugnsfast fat och strö över socker. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Servera med saffranssåsen och den rostade mandeln. Om du vill kan du garnera med lite röda bär som på bilden. Finns det inga röda vinbär går det bra med hallon eller jordgubbar.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows