Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

3.5 dl hallon
2 msk socker
1 tsk potatismjöl

Till servering

florsocker
Vispad grädde vaniljkesella
glass eller

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna.

2
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.

3
Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter.

4
Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.

5
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.

6
Låt pajerna svalna något.

7
Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass.


Kommentar:
Tips! Den som inte tål gluten kan ersätta vetemjölet med samma mängd fin glutenfri mjölblandning som innehåller mjölk och minska bakpulvret till hälften. Receptet är provbakat med mjölmix från Finax.