Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé (färska sillfiléer)
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 msk hackad färsk rosmarin
  • tomatsås
  • 1 st gul lök
  • vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 st tomater burkar krossade
  • fiskbuljong (fisk)buljong
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • oliver ca 15 stora fina svarta

Gör så här

1
Gör tomatsåsen: skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i olivolja i en traktörpanna, häll i krossade tomater och fiskbuljong och smaksätt med salt, peppar och hackad rosmarin. Låt tomatsåsen småputtra utan lock 8-10 minuter till en tjock sås. Kärna eventuellt ur oliverna och lägg oliverna i såsen.

2
Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på arbetsbordet. Salta och peppra och strö på hackad rosmarin. Rulla ihop dem, fäst med tandpetare och lägg dem i tomatsåsen. Koka upp och sjud under lock cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.

3
Servera med kokt ris eller potatis till.