Du behöver
- 600 g strömmingsfilé (färska sillfiléer)
- salt och vitpeppar
- 2.5 msk hackad färsk rosmarin
- tomatsås
- 1 st gul lök
- vitlöksklyftor
- olivolja
- 2 st tomater burkar krossade
- fiskbuljong (fisk)buljong
- salt och vitpeppar
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- oliver ca 15 stora fina svarta
Gör så här
1
Gör tomatsåsen: skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i olivolja i en traktörpanna, häll i krossade tomater och fiskbuljong och smaksätt med salt, peppar och hackad rosmarin. Låt tomatsåsen småputtra utan lock 8-10 minuter till en tjock sås. Kärna eventuellt ur oliverna och lägg oliverna i såsen.
2
Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på arbetsbordet. Salta och peppra och strö på hackad rosmarin. Rulla ihop dem, fäst med tandpetare och lägg dem i tomatsåsen. Koka upp och sjud under lock cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.
3
Servera med kokt ris eller potatis till.