Du behöver
- 600 g färska strömmingsfiléer
- (sillfiléer)
- salt och vitpeppar
- 1 gul lök
- 2-3 citroner
- 4-5 lagerblad
- 3-4 msk olivolja
- 1/2 dl ströbröd
- Fyllning
- 2 1/2 dl torkade brödsmulor
- 1 dl hackad bladpersilja
- drygt 1 dl hackade gröna oliver
- 2-3 msk kapris
- 2 msk finrivet citronskal
- 5-6 msk olivolja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Blanda ingredienserna till fyllningen. Brödsmulorna kan eventuellt torkas i ugn (225 grader) för att bli knapriga så att man lättare kan smula brödet. Lägg ut strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på arbetsbordet. Fördela fyllningen ovanpå, rulla ihop dem och lägg med skarven neråt i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
3
Strö över hackad gul lök. Skrubba citronerna väl och pressa saften av 1 citron över fisken. Skiva den andra citronen tunt och halvera skivorna. Stick ner dem mellan strömmingsfiléerna i formen tillsammans med lagerbladen. Droppa på olivolja och strö över lite ströbröd.
4
Stek mitt i ugnen cirka 25 minuter tills fisken är genomstekt.
Tips! I det här italienska receptet tar man ibland också lite pressad apelsinsaft tillsammans med citronsaften.