Du behöver

  • 1 st äggula
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 st sardellfilé
  • 2 dl matolja
  • salt och svartpeppar
  • 10 st kokta färskpotatisar
  • 20 st rucolablad
  • 2.5 skiva gravlax
  • 20 st skalade räkor

Gör så här

1
Rör ihop äggulan med citronsaft, pressad vitlök och sardellfilén som du först finhackat. Tillsätt matoljan försiktigt, med fin stråle och under ständig omrörning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2
Dela potatisarna och lägg ett rucolablad på varje, lägg på en remsa gravlax, en klick sås och avsluta med en räka.

3
Om du vill kan du garnera med en dillkvist!


Kommentar:
Går utmärkt att göra på överbliven potatis. Överbliven sås kan sparas och användas som dressing eller sås till grillat.
Ingår i serien Det Goda Sverige om potatis nr 26-27/03

Portioner
20 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows