Du behöver
- 1 st äggula
- 2 msk pressad citron
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 st sardellfilé
- 2 dl matolja
- salt och svartpeppar
- 10 st kokta färskpotatisar
- 20 st rucolablad
- 2.5 skiva gravlax
- 20 st skalade räkor
Gör så här
1
Rör ihop äggulan med citronsaft, pressad vitlök och sardellfilén som du först finhackat. Tillsätt matoljan försiktigt, med fin stråle och under ständig omrörning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
2
Dela potatisarna och lägg ett rucolablad på varje, lägg på en remsa gravlax, en klick sås och avsluta med en räka.
3
Om du vill kan du garnera med en dillkvist!
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Går utmärkt att göra på överbliven potatis. Överbliven sås kan sparas och användas som dressing eller sås till grillat.
Ingår i serien Det Goda Sverige om potatis nr 26-27/03