Du behöver
- 2 st smördeg blad halvtinad, ca 16 x 8
- 500 g rabarber utan blast
- strösocker ca 1 dl
- 1 st kanelstång
Vaniljglass:
4 st äggulor
4 msk florsocker
2.5 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Gör så här
1
Dela varje smördegsblad i två kvadrater och rispa, det vill säga skär inte helt igenom, ett lock mitt på varje ruta, en centimeter innanför kanten. Lägg rutorna väl åtskilda på papprad plåt. Pensla eventuellt försiktigt lock och resten av ovansidan var för sig med uppvispad äggvita. Grädda enligt paketet. Låt svalna på galler. Peta av locken med hjälp av vass kniv.
2
Skala grova rabarber. Skär stängerna i korta bitar och blanda med socker i kastrull. Lägg i kanelstången och låt
3
rabarber och socker smälta samman till tjock kräm på ganska svag värme, 10-15 minuter utan lock. Rör varsamt om emellanåt. Fördela i smördegslådorna med deglocket på kant.
4
Vaniljglass:
5
Vispa äggulor och sockersorterna till en pösig tjock massa. Vispa grädden riktigt fast i en annan bunke. Vänd ner grädden i äggpöset och ställ i frysen. Ta fram en gång i timmen ungefär och vispa om, helst med elvisp. Glassen är klar på 3-4 timmar. Den som har glassmaskin följer maskinens anvisning och kör massan i glassmaskin. Låt glassen tina något, 10-15 minuter, innan den serveras.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Tips!
Köpt, jättegod vaniljglass går förstås också bra.