Du behöver

  • 2 st smördeg blad halvtinad, ca 16 x 8
  • 500 g rabarber utan blast
  • strösocker ca 1 dl
  • 1 st kanelstång

Vaniljglass:

4 st äggulor
4 msk florsocker
2.5 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde

Gör så här

1
Dela varje smördegsblad i två kvadrater och rispa, det vill säga skär inte helt igenom, ett lock mitt på varje ruta, en centimeter innanför kanten. Lägg rutorna väl åtskilda på papprad plåt. Pensla eventuellt försiktigt lock och resten av ovansidan var för sig med uppvispad äggvita. Grädda enligt paketet. Låt svalna på galler. Peta av locken med hjälp av vass kniv.

2
Skala grova rabarber. Skär stängerna i korta bitar och blanda med socker i kastrull. Lägg i kanelstången och låt

3
rabarber och socker smälta samman till tjock kräm på ganska svag värme, 10-15 minuter utan lock. Rör varsamt om emellanåt. Fördela i smördegslådorna med deglocket på kant.

4
Vaniljglass:

5
Vispa äggulor och sockersorterna till en pösig tjock massa. Vispa grädden riktigt fast i en annan bunke. Vänd ner grädden i äggpöset och ställ i frysen. Ta fram en gång i timmen ungefär och vispa om, helst med elvisp. Glassen är klar på 3-4 timmar. Den som har glassmaskin följer maskinens anvisning och kör massan i glassmaskin. Låt glassen tina något, 10-15 minuter, innan den serveras.


Kommentar:
Tips!
Köpt, jättegod vaniljglass går förstås också bra.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows