Du behöver
- 400 g vit fisk benfri
- 4 st pilgrimsmussla
- 0.33 st habanero finhackad
- 1 dl koriander hackad färsk
- 3.5 st vitlöksklyftor finhackade
- salt och svartpeppar
- 200 g räkor med skal
- 4 st limefrukt
- 1 st rödlök skuren i tunna halvmånar
Gör så här
1
Skär fisk och pilgrimsmusslor i kuber, cirka 2 x 2 cm. Blanda med habanero, koriander och vitlök. Salta och peppra. Ställ kallt i 30 minuter.
2
Skala räkorna och pressa limen. Blanda räkor, rödlök och limesaft med fisken. Låt dra i 10 minuter. Servera i glas.
Chili & limemarinerad fisk. Ingår i artikel med recept från Peru. I Peru äter man ibland kokt sötpotatis till. Vill man, så går det bra att använda billigare fisk, till exempel torsk. Pilgrimsmusslorna kan ersättas med lite mer fisk. Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som ska ätas rå har varit fryst i minst 3 dygn.