Du behöver
- 4 st ägg
- 1 dl vitt vin
- 2 msk hummerfond på flaska
- 3 dl mjölk
- 1 st saffran knivsudd
- 600 g blekafilé i portionsbitar
- salt
- vitpeppar
- 200 g färsk spenat
- 100 g räkor utan skal
- 4 msk riven pepparrot
- 1 st dill knippe
Gör så här
1
Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 5-6 minuter.
2
Koka upp vinet med hummerfonden. Tillsätt mjölken och smaksätt med lite saffran. Vispa det skummigt.
3
Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra på blekan, lägg den i en smörad långpanna med 1 centimeter vatten. Täck med folie och sätt in i ugnen i 15-20 minuter.
4
Skala och dela äggen och fördela över 4 tallrikar. Skölj spenaten och lägg det på tallrikarna. Lägg på den kokta blekan och strö räkorna över.
5
Slå den varma räkmjölken över och avsluta med riven pepparrot och dillvippor.
Tips! Den här lågkalorirätten går bra att göra med vanlig torskfilé också.