Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk hummerfond på flaska
  • 3 dl mjölk
  • 1 st saffran knivsudd
  • 600 g blekafilé i portionsbitar
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g färsk spenat
  • 100 g räkor utan skal
  • 4 msk riven pepparrot
  • 1 st dill knippe

Gör så här

1
Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 5-6 minuter.

2
Koka upp vinet med hummerfonden. Tillsätt mjölken och smaksätt med lite saffran. Vispa det skummigt.

3
Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra på blekan, lägg den i en smörad långpanna med 1 centimeter vatten. Täck med folie och sätt in i ugnen i 15-20 minuter.

4
Skala och dela äggen och fördela över 4 tallrikar. Skölj spenaten och lägg det på tallrikarna. Lägg på den kokta blekan och strö räkorna över.

5
Slå den varma räkmjölken över och avsluta med riven pepparrot och dillvippor.


Kommentar:
Tips! Den här lågkalorirätten går bra att göra med vanlig torskfilé också.