Du behöver

  • 4 dl vetemjöl (260 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl kakao (60 g)
  • 150 g smör normalsaltat
  • 3.5 dl strösocker (300 g)
  • 3 st ägg
  • 1.5 krm pepparmintsolja
  • 2.5 dl mjölk

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader och ställ veckade muffinsformar på en plåt eller i en muffinsbricka. Mät upp mjöl, bakpulver och kakao i en bunke, blanda väl. Vispa smör och socker lätt och pösigt i en stor bunke, cirka 5 minuter. Tillsätt så ett ägg i taget, vispa smeten jämn mellan varje ägg. Rör också i pepparmintolja. Vänd i mjölblandningen på låg hastighet,

2
omväxlande med mjölken, bara tills allt är nätt och jämnt blandat. Skeda upp i formarna och grädda 20 minuter mitt i ugnen. Kolla med sticka att en muffins är genombakt mitt i. Ta ut och ställ genast pappersformarna att kallna på galler.