Du behöver

  • 2 st kokta kalla potatisar
  • 1 st gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • margarin till stekning

Gör så här

1
1. Riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet och löken på den grova. Blanda dem med alla övriga ingredienser till en jämn smet.

2
2. Rulla jämna, fina köttbullar. Fukta händerna lite så fastnar inte smeten.

3
3. Värm en stor stekpanna och lägg i en klick margarin. Lägg i köttbullarna när margarinet slutat fräsa. Sänk till medelstark värme, till 8 på en 12-stegsplatta eller 4 på en 6-stegs. Vänd köttbullarna försiktigt i början, då är de väldigt mjuka och ömtåliga. Stek dem i ca 10 minuter, dela och titta efter om de är klara.

4
4. Stek köttbullarna i två omgångar, annars blir det för trångt i pannan. Servera dem kalla eller varma på julbordet.