Du behöver
- 600 g julkorv
- 2 lagerblad
- 1/2 skivad gul lök
- 6 kryddpepparkorn
- 2 tsk salt
- 4 msk Colmans senapspulver
- 2 msk vatten
- 1 msk flytande honung
- 1 msk crème fraiche
- 1/2 tsk salt
- 1,2 kg skalad potatis
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 paket fryst broccoli (250 g)
Gör så här
1
1. Picka korvskinnet med en nål. Lägg korven i en kastrull med lagerblad, lök, kryddpeppar och salt och häll på vatten så att det täcker. Sjud på låg värme i 20 minuter. Vattnet får inte koka.
2
2. Rör ihop senapspulver och vatten. Blanda i honung,
3
crème fraiche och salt. Ställ åt sidan.
4
3. Koka potatisen mjuk och värm mjölken. Lägg broccolin
5
i kokande, saltat vatten i 2 minuter.
6
4. Häll bort kokvattnen. Mosa potatisen med en gaffel och vispa i mjölken, krydda med salt och vitpeppar. Finhacka broccolin och rör ner den i moset.
7
5. Servera moset och korven tillsammans med den tunna senapen.