Du behöver

  • 600 g julkorv
  • 2 lagerblad
  • 1/2 skivad gul lök
  • 6 kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 4 msk Colmans senapspulver
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1,2 kg skalad potatis
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 paket fryst broccoli (250 g)

Gör så här

1
1. Picka korvskinnet med en nål. Lägg korven i en kastrull med lagerblad, lök, kryddpeppar och salt och häll på vatten så att det täcker. Sjud på låg värme i 20 minuter. Vattnet får inte koka.

2
2. Rör ihop senapspulver och vatten. Blanda i honung,

3
crème fraiche och salt. Ställ åt sidan.

4
3. Koka potatisen mjuk och värm mjölken. Lägg broccolin

5
i kokande, saltat vatten i 2 minuter.

6
4. Häll bort kokvattnen. Mosa potatisen med en gaffel och vispa i mjölken, krydda med salt och vitpeppar. Finhacka broccolin och rör ner den i moset.

7
5. Servera moset och korven tillsammans med den tunna senapen.