Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 dl flytande blomhonung
  • 1 tsk rivet citronskal
  • några kvistar citrontimjan
  • 4 stora fina päron
  • ca 12 jordgubbar
  • 1 kiwifrukt
  • vispad grädde

Gör så här

1
Blanda vatten, honung, skal och timjan i en liten hög kastrull som rymmer 4 päron. Skala päronen.

2
Ta bort flugan (foderbladen), men låt skaftet vara kvar. Stick in en äppelpipa (urkärnare) ungefär till mitten av päronet från flugsidan. Ta ut pipan. Stick in exempelvis en potatisskalare och lossa kärnhuset. Då går “päroncylindern” av och du kan dra ut den.

3
Skär sedan tunna klyftor som får hänga kvar i skaftändan (se bilden).

4
Koka upp lagen och ställ ner päronen som får koka mjuka, men inte lösa. Ta upp dem och ställ dem så att du kan trycka till dem lite så att klyftorna bildar mönster som en helveckad kjol.

5
Fortsätt att koka lagen så att den blir simmig. Häll den vid päronet på serveringstallriken. Garnera runt om med halverade jordgubbar, kiwibitar och spritsad grädde.