Du behöver

  • 3 st kyckling färdiggrillade
  • 300 g getost t
  • 4 dl crème fraîche
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2.5 krm vitpeppar mald
  • 1 kruka basilika

Gör så här

1
Stycka varje kyckling i fyra bitar.

2
Klä kanterna på en långpanna med aluminiumfolie. Lägg kycklingbitarna i långpannan. Riv osten på rivjärn eller på matberedarens rivskiva. Koka upp crème fraîche, grädde och vatten i en kastrull. Smula i buljongtärningen och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Smaka av med skalad, pressad vitlök och peppar. Strimla basilikan och rör i såsen. Häll såsen över kycklingen.

3
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter tills kycklingbitarna är genomvarma. Ta bort folieremsorna från kanterna och servera kycklingen med såsen direkt ur pannan. Bjud ris och en blandad sallad till.