Du behöver

  • 4 majskolvar
  • vatten + salt
  • Skaldjursröra:
  • 1 avokado
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1 urkärnad tomat
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1/2 ask (à 150 g) bredbart skaldjurspålägg (Abba)
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • Garnering:
  • salladsblad
  • basilikablad, gärna röda

Gör så här

1
1. Dela avokadon, kärna ur den och gröp fruktköttet ur halvorna ner i en skål. Tillsätt citronsaft. Mosa med gaffel. Rör ner finhackat tomatkött, rödlök och skal-djurspålägg. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg röran i avokadoskalen. Röran mörknar fort, trots citronen.

2
2. Riv ytterhöljet av de färska majskolvarna. Dela dem om så önskas. Koka upp vatten med salt. Lägg i kolvarna och koka dem 5-8 minuter, eller tills de känns ätmjuka. Spola hastigt av med kallt vatten. Frysta kolvar kokas enligt anvisning på förpackningen.

3
3. Servera kolvarna med salladsblad, skaldjursröra att doppa i och grovt osötat fullkornsbröd.


Kommentar:
Ät gärna en dessert på hallon och glass så blir du garanterat mätt.