Du behöver
- 4 majskolvar
- vatten + salt
- Skaldjursröra:
- 1 avokado
- 1/2 msk citronsaft
- 1 urkärnad tomat
- 1 msk finhackad rödlök
- 1/2 ask (à 150 g) bredbart skaldjurspålägg (Abba)
- 2 krm salt
- 1/2 krm kajennpeppar
- Garnering:
- salladsblad
- basilikablad, gärna röda
Gör så här
1
1. Dela avokadon, kärna ur den och gröp fruktköttet ur halvorna ner i en skål. Tillsätt citronsaft. Mosa med gaffel. Rör ner finhackat tomatkött, rödlök och skal-djurspålägg. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg röran i avokadoskalen. Röran mörknar fort, trots citronen.
2
2. Riv ytterhöljet av de färska majskolvarna. Dela dem om så önskas. Koka upp vatten med salt. Lägg i kolvarna och koka dem 5-8 minuter, eller tills de känns ätmjuka. Spola hastigt av med kallt vatten. Frysta kolvar kokas enligt anvisning på förpackningen.
3
3. Servera kolvarna med salladsblad, skaldjursröra att doppa i och grovt osötat fullkornsbröd.
Ät gärna en dessert på hallon och glass så blir du garanterat mätt.