Du behöver
- 400 g tinad sej
- ca 120 g laxfilé
- 2 msk potatismjöl
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 dutt kajennpeppar
- 8 skivor lufttorkad skinka
- 1 msk olivolja
- Kokt fänkål :
- 4 portioner
- 2 medelstora fänkålsstånd
- vatten, salt
Gör så här
1
1. Dela fisksorterna i mindre bitar och lägg i mixer. Pudra potatismjöl över, knäck i ägget, tillsätt salt och peppar. Mixa på högsta hastighet till slät färs, tar bara ett par minuter.
2
2. Forma med blöta händer till färsbiffar. Slå in dem med varsin skiva lufttorkad skinka.
3
3. Stek i olja på medelvärme, låt eftersteka i 175 graders ugn 5 minuter (eller 2 minuter på 700 W i mikrougn).
4
Kokt fänkål :
5
1. Ansa kålen, de mjuka bladen blir bara trista vid tillagning, så skär bort dem. Lägg stånden i rejäl kastrull, mät upp vatten så det täcker och fiska upp fänkålen igen.
6
2. Koka upp vattnet under lock, salta och lägg i fänkålen. Låt sjuda på svag värme under lock tills fänkålen känns mjuk med sticka, 10-20 minuter. Ta upp och dela i portionsbitar.