Du behöver

  • 400 g tinad sej
  • ca 120 g laxfilé
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 1 msk olivolja
  • Kokt fänkål :
  • 4 portioner
  • 2 medelstora fänkålsstånd
  • vatten, salt

Gör så här

1
1. Dela fisksorterna i mindre bitar och lägg i mixer. Pudra potatismjöl över, knäck i ägget, tillsätt salt och peppar. Mixa på högsta hastighet till slät färs, tar bara ett par minuter.

2
2. Forma med blöta händer till färsbiffar. Slå in dem med varsin skiva lufttorkad skinka.

3
3. Stek i olja på medelvärme, låt eftersteka i 175 graders ugn 5 minuter (eller 2 minuter på 700 W i mikrougn).

4
Kokt fänkål :

5
1. Ansa kålen, de mjuka bladen blir bara trista vid tillagning, så skär bort dem. Lägg stånden i rejäl kastrull, mät upp vatten så det täcker och fiska upp fänkålen igen.

6
2. Koka upp vattnet under lock, salta och lägg i fänkålen. Låt sjuda på svag värme under lock tills fänkålen känns mjuk med sticka, 10-20 minuter. Ta upp och dela i portionsbitar.