Du behöver
- 12 stekta strömmingsflundror
- 6 soltorkade tomater
- 1 dl tunnskivad purjolök
- 1 tunnskivat citrongrässtånd
- persiljeblad
- Lag:
- 3 1/2 dl vatten
- 1 dl ättikssprit
- 3/4 dl strösocker
- 1/2 msk gula senapsfrön
Gör så här
1
Varva de nystekta fiskarna med strimlade soltorkade tomater, purjo, citrongräs och persiljeblad i en skål. Varma fiskar tar lättare åt sig smak av lagen.
2
Koka upp vatten, ättika, socker och senapsfrön. Låt lagen kallna och häll den över fisk och grönsaker i skålen.
3
Låt strömmingarna stå i kylskåpet till nästa dag.
4
Goda att äta på hårt bröd eller med dillkokta, varma potatisar och någon gräddfils- eller yoghurtsås.
Gott på hårt bröd!