Du behöver

  • 12 stekta strömmingsflundror
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 dl tunnskivad purjolök
  • 1 tunnskivat citrongrässtånd
  • persiljeblad
  • Lag:
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 msk gula senapsfrön

Gör så här

1
Varva de nystekta fiskarna med strimlade soltorkade tomater, purjo, citrongräs och persiljeblad i en skål. Varma fiskar tar lättare åt sig smak av lagen.

2
Koka upp vatten, ättika, socker och senapsfrön. Låt lagen kallna och häll den över fisk och grönsaker i skålen.

3
Låt strömmingarna stå i kylskåpet till nästa dag.

4
Goda att äta på hårt bröd eller med dillkokta, varma potatisar och någon gräddfils- eller yoghurtsås.


Kommentar:
Gott på hårt bröd!