Du behöver

  • 4 prt pasta
  • trattkantareller ca 1 liter + ev några gula kantareller
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar nymald

Pastasås:

1 st morot medelstor
1 st palsternacka medelstor
1 msk lök hackad gul
1 msk smör
1 /2 tärning grönsaksbuljong
1 dl vatten
1 tsk tomatpuré
1.5 krm sambal oelek
2 msk smör
1.5 msk riven ost parmesan eller prästost
salt ev.

Gör så här

1
Börja med att tillaga pastasåsen. Skala och finhacka morot och palsternacka. Det går snabbt och lätt att hacka i matberedare.

2
Fräs rotsakerna och den hackade löken i oljan någon minut.

3
Smula ner buljongtärningen och späd med vatten. Låt koka på svag värme under lock cirka 5 minuter tills rotsakerna är mjuka.

4
Tillsätt tomatpuré, Sambal oelek, smör och riven ost. Smaka av och tillsätt ev. lite salt om så behövs.

5
Kör till sist pastasåsen alldeles slät i en matberedare eller med stavmixer.

6
Ansa svampen och dela stora exemplar. Bryn hälften av matfettet och stek svampen tills den vätska som bildas kokat bort.

7
Tillsätt resten av matfettet och stek ytterligare några minuter tills svampen är lätt brynt. Salta och peppra.

8
Servera svampen omedelbart med rotsakssåsen och nylagad pasta.