Du behöver
- 2 st aubergine medelstora
- vatten och salt
- olivolja till stekning
- 2.5 st vitlöksklyftor hackade
- 4 st tomater solmogna
- mynta ca 1 dl hackad färsk
Yoghurtdressing:
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl yoghurt naturell
2.5 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt och svartpeppar
Gör så här
1
Rör ihop ingredienserna till yoghurtdressingen och ställ kallt.
2
Skiva auberginerna och lägg dem i blöt i kraftigt saltat vatten (3-4 msk salt per liter vatten) i en timme. De tar då åt sig saltsmak och samtidigt lite vatten, så att de inte suger så mycket olja vid stekningen. Torka av dem och klappa dem torra.
3
Stek aubergineskivorna guldgula på båda sidor i olivolja med hackad vitlök. Skiva tomaterna. Varva de varma aubergineskivorna med skivade tomater och hackad mynta på fat.
4
Ringla yoghurtdressingen över salladen. Servera genast.
OBS! Stek aubergineskivorna försiktigt i oljan, eftersom det kan stänka lite när det är mer vatten i dem.