Du behöver
- 4 frysta smördegspastejer
- 200 g färska räkor med skal eller 75 g rensade räkor
- 1 burk salladskrabba eller 200 g crabsticks
- 1 mogen avokado
- 2 msk klippt gräslök
- 1 msk finhackad röd paprika
- Dressing:
- 3 msk jungfruolja
- 1 msk pressad limesaft
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk finhackad spansk pepparfrukt
Gör så här
1
1. Grädda smördegspastejerna enligt anvisning på förpackningen. Det kan vara bra att grädda dubbelt så många som behövs eftersom några kan bli sneda eller vägra pösa upp.
2
2. Skala räkorna och spara dem så hela som möjligt. Blanda räkor, salladskrabba, avokado i pyttesmå tärningar, gräslök och paprika. Rör inte, utan vänd lätt ihop ingredienserna med två gafflar.
3
3. Rör samman dressingen av olja, lime, salt och chili. Häll över salladen och vänd så att ingredienserna binds ihop.
4
4. Skeda den kalla salsan i ljumma smördegspastejer.
5
5. Garnera med en hel räka och några gräslökstrån. Sätt pastejerna på salladsblad på tallrikar och servera. Om det blir salsa över kan det läggas på tallriken.