Du behöver

  • 4 frysta smördegspastejer
  • 200 g färska räkor med skal eller 75 g rensade räkor
  • 1 burk salladskrabba eller 200 g crabsticks
  • 1 mogen avokado
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 msk finhackad röd paprika
  • Dressing:
  • 3 msk jungfruolja
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk finhackad spansk pepparfrukt

Gör så här

1
1. Grädda smördegspastejerna enligt anvisning på förpackningen. Det kan vara bra att grädda dubbelt så många som behövs eftersom några kan bli sneda eller vägra pösa upp.

2
2. Skala räkorna och spara dem så hela som möjligt. Blanda räkor, salladskrabba, avokado i pyttesmå tärningar, gräslök och paprika. Rör inte, utan vänd lätt ihop ingredienserna med två gafflar.

3
3. Rör samman dressingen av olja, lime, salt och chili. Häll över salladen och vänd så att ingredienserna binds ihop.

4
4. Skeda den kalla salsan i ljumma smördegspastejer.

5
5. Garnera med en hel räka och några gräslökstrån. Sätt pastejerna på salladsblad på tallrikar och servera. Om det blir salsa över kan det läggas på tallriken.