Du behöver
- 2 st gula lökar
- 4 st potatis medelstora
- 2.5 msk matolja
- 2.5 msk äppelcidervinäger
- vatten lite
- 250 g bladspenat (färsk eller fryst)2
- 1.5 dl solrosfrön rostade
- salt och vitpeppar
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- worcestershiresås några stänk
Gör så här
1
Skala och hacka löken och skala och grovriv potatisen. Fräs potatis och lök i oljan tills löken är glansig. Häll på vinäger och en bottenskyla vatten och låt det puttra utan lock tills potatisen är mjuk. Låt det svalna i pannan.
2
Kör lök och potatis till en massa i mixer eller matberedare.
3
Skär bladspenaten i bitar och fräs den några minuter i lite olja i pannan.
4
Blanda potatis, lök och spenat med rivna råa morötter, och solrosfrön och kryddor.
5
Forma till platta pannbiffar och stek guldgula på båda sidor.
6
Servera med nykokta gröna bönor.
Klicka på länkarna för fler recept från Nyckelviksskolan!