Du behöver

  • 250 g marsipan
  • 100 g socker
  • 0.5 dl äggvita

Glasyr:

florsocker och vatten

Gör så här

1
Skär marsipanen i bitar och blanda med socker i mixer eller matberedare, monterad med stålkniv. Kör tills det blandats väl.

2
Man kan också riva marsipanen på rivjärnets grova sida och blanda med sockret.

3
Hetta upp en kastrull med vatten på spisen till vattenbad, sätt ner en kastrull i vattnet och lägg i marsipan-sockerblandningen att värmas. Rör med träsked och vänd massan, så den blir genomvarm (men inte het). Rör också i lite äggvita i taget och ljumma blandningen. OBS ta inte för mycket äggvita, så att massan blir för lös och klibbig. Rör med en träsked så att allt blandas väl.

4
Ta upp och sätt in i kylskåpet 30 minuter. Då går det lättare att forma degen.

5
Sätt ugnen på 200-210 grader.

6
Forma till drygt tumstjocka avlånga kakor, 5-6 cm långa. Det går lättast med vattensköljda händer. Tryck till med tummen från båda sidor så kakan blir lite toppig – då har den rätt form. Lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter.

7
Låt kakorna kallna. Rör ut florsocker med lite vatten till en tjock glasyr. Spritsa en tunn S-formad linje på varje kaka.