Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • olja eller smör
  • marinad
  • 1 st citrongräs
  • 5 g röd chili
  • 15 g ingefära färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st kaffirlimeblad
  • 0.5 dl limesaft
  • 1 dl matolja

Servering:

paprikasymfoni
groddar
sesamfrön torrostade
jordnötssås
ugnsbakade potatisklyftor örtpotatis

Gör så här

1
1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.

2
2. Blanda ihop marinaderna. Skär citrongräset i centimeterlånga bitar. Dela den röda chilin och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin.

3
3. Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med limesaften, från flaska eller pressad av färska limefrukter, och matolja.

4
4. Häll marinaden över kycklingfiléerna. Låt marineras minst 2 timmar i kylen.

5
5. Ta upp filéerna ur marinaden. Bryn dem i olja eller smör tills köttsaften är genomskinlig, cirka 5 minuter på varje sida.

6
Lägg upp filéerna på en paprikabädd.

7
6. Toppa med groddar och torrrostade sesamfrön. Servera med jordnötssås och ugnsbakad örtpotatis.


Kommentar:
Se länkarna för recept på paprikasymfoni, jordnötssås och ugnsbakad potatis.