Du behöver
- ca 400 g kycklingben
- 5 dl hönsbuljong
- (tärning)
- 1 lagerblad
- 1/2 skivad lök
- ca 2 msk ljus maizenaredning
- saften av 2 limefrukter
- salt
- kajennpeppar
- Granatris:
- 2-3 portioner (snabb)ris
- kärnor från 1/2 granatäpple
Gör så här
1
1. Ansa tinade eller färska kycklingben eller andra kycklingdelar, men låt skinnet sitta kvar till efter kokningen.
2
2. Koka upp buljongen, lägg i lagerblad och lök. Lägg i kycklingdelarna och låt dem sjuda på svag värme, under lock, 15-20 minuter. Ta upp och håll varmt medan 3 dl av spadet reds till sås enligt redningsförpackningen. Smaka av med pressad limejuice, salt och en dutt kajennpeppar. Ta gärna av skinnet på köttet innan det serveras i såsen.
3
Granatris:
4
1. Koka riset på vanligt vis. Skeda granatäppelkärnorna ur dess kamrar (plocka bort mellanväggarna) direkt ner i riset.
5
2. Blanda och servera – men se upp med kärnknaster mellan tänderna!