Du behöver

  • ca 400 g kycklingben
  • 5 dl hönsbuljong
  • (tärning)
  • 1 lagerblad
  • 1/2 skivad lök
  • ca 2 msk ljus maizenaredning
  • saften av 2 limefrukter
  • salt
  • kajennpeppar
  • Granatris:
  • 2-3 portioner (snabb)ris
  • kärnor från 1/2 granatäpple

Gör så här

1
1. Ansa tinade eller färska kycklingben eller andra kycklingdelar, men låt skinnet sitta kvar till efter kokningen.

2
2. Koka upp buljongen, lägg i lagerblad och lök. Lägg i kycklingdelarna och låt dem sjuda på svag värme, under lock, 15-20 minuter. Ta upp och håll varmt medan 3 dl av spadet reds till sås enligt redningsförpackningen. Smaka av med pressad limejuice, salt och en dutt kajennpeppar. Ta gärna av skinnet på köttet innan det serveras i såsen.

3
Granatris:

4
1. Koka riset på vanligt vis. Skeda granatäppelkärnorna ur dess kamrar (plocka bort mellanväggarna) direkt ner i riset.

5
2. Blanda och servera – men se upp med kärnknaster mellan tänderna!