Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 250 g kesella (10 %)
- 2 msk margarin smält
- 1 msk konjak (kan bytas mot 1 msk vatten)
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.75 dl kakao
- 1 msk kaffepulver
- 1 krm salt
Till servering:
50 g vaniljglass
Gör så här
Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella, margarin och vatten. Blanda ner de övriga ingredienserna och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form (à 1 1/2 l). Grädda kakan på nedersta falsen i 200 graders ugnsvärme cirka 20 minuter.
Näringsberäkning/port:
250 kcal
9 g fett
8 g protein
33 g kolhydrater
1 g kostfibrer
För fler sunda recept med näringsberäkning, klicka på länkarna.