Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 250 g kesella (10 %)
  • 2 msk margarin smält
  • 1 msk konjak (kan bytas mot 1 msk vatten)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.75 dl kakao
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 krm salt

Till servering:

50 g vaniljglass

Gör så här

Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella, margarin och vatten. Blanda ner de övriga ingredienserna och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form (à 1 1/2 l). Grädda kakan på nedersta falsen i 200 graders ugnsvärme cirka 20 minuter.


Kommentar:
Näringsberäkning/port:
250 kcal
9 g fett
8 g protein
33 g kolhydrater
1 g kostfibrer

För fler sunda recept med näringsberäkning, klicka på länkarna.