Du behöver
- 2 st äggvitor
- 0.75 dl florsocker eller strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 0.75 l jordgubbar
- 2 msk strösocker
- 1 st apelsin
Gör så här
1
1. Masa Sladic och Madeleine Tidehorn har tagit fram allt som behövs. Först satte de upp håret, bland annat för att håret inte ska fastna i elvispen.
2
3
2. Skilj gult från vitt. Knäck äggen försiktigt mot bunkens kant, ett ägg i taget. Låt äggvitan rinna ner i bunken, men se till att hela gulan är kvar i skalet.
4
5
3. Vispa äggvitorna så fast att du kan vända upp och ner på bunken utan att de rinner ut. Sedan vänder du försiktigt ner sockret. Vispa sedan grädden för sig.
6
7
4. Skölj jordgubbarna om de är smutsiga. Ta sedan bort det gröna fnaset. Mosa dem tillsammans med lite socker.
8
9
5. Busgott! Blanda ihop de vispade äggvitorna, den vispade grädden och jordgubbar i en skål. Pressa i lite saft från en apelsin. Häll upp glassmeten i en sockerkaks- eller limpform. Glöm inte bort att smaka av smeten! Ställ in formen i frysen cirka fyra timmar. Ta ut formen minst två gånger och rör i den medan den stelnar. Då blir den lagom hård.
Du kan själv göra den godaste sommarglassen att bjuda familjen eller kompisar på.