Du behöver

Botten:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gräddkräm:

1.5 dl grädde
2 st äggulor
1 msk strösocker
0.5 msk maizenamjöl
1 st gelatinblad

Vaniljgrädde:

1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

sylt valfri god

Garnering:

1 st sats färdigkavlad marsipan
grädde spritsad
chokladkronor (se chokladmoussebakelse)

Gör så här

1
Klä en långpanna/form, cirka 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten och rör om. Häll upp smeten i långpannan/formen. Grädda botten i ugnens mitt i 250 grader i cirka 5 minuter. Stjälp upp botten på galler. Drag bort pappret och låt den svalna under formen.

2
Stansa ut bakelsebottnar med ett glas eller mått i den storlek du önskar. Vispa grädden med äggulor, socker och maizena i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 10 minuter. Ta upp, krama ur vattnet. Blanda gelatinet i den varma krämen. Låt svalna. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker. Rör ner den i gräddkrämen. Lägg ihop bottnarna två och två med sylt och lite gräddkräm mellan. Tryck till. Bred gräddkräm runt om och ovanpå bakelserna. Klä dem med marsipanremsa runt om, stansa ut lock och lägg på. Spritsa grädde runt om och dekorera med chokladkronor.


Kommentar:
Tips!
I stället för gräddkräm kan du använda vispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker. Orkar du inte göra kronor, sätt ditt en bit mörk choklad.