Du behöver

  • 1 st äggula
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk senapspulver
  • svartpeppar nymalen
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 msk pressad citron
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 4 msk vattenkrasse hackad färsk
  • 1 msk persilja hackad färsk
  • 2 msk pinjenötter hackade rostade

Gör så här

1
Lägg äggulan med kryddor och socker i matberedaren och kör på låg hastighet. Tillsätt oljan lite i taget. När oljan arbetats in tillsätts citronsaften, lite i taget.

2
Rör ner schalottenlök, vattenkrasse, persilja och pinjenötter. Häll över majonnäsen i en serveringsskål, täck över och ställ den i kylskåp. Rör om före servering.


Kommentar:
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.