Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 kruka färsk basilika (eller 1 msk torkad basilika och 1 knippa hackad persilja)
  • 0.5 dl pinjenötter grovt hackade
  • 1 dl ost riven lagrad

Gör så här

1
1. Skär kycklingen i munsbitsstora bitar.

2
2. Skala och hacka vitlöken.

3
3. Bryn kycklingbitarna i olja i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar.

4
4. Fräs vitlöken och lägg över i grytan.

5
5. Häll över hönsbuljong och cremé fraice. Låt grytan koka i 5 minuter.

6
6. Skär under tiden basilikan i strimlor. Rör i pinjenötter, ost och hälften av basilikan. Strö resten av basilikan över.

7
7. Servera grytan med pasta, ris eller pressad potatis och en blandning av färska grönsaker och frukter (t.ex. röd och gul paprika, physalis, kiwi, vindruvor) hackade i bitar att strö ovanpå.


Kommentar:
Ett bra tips är att använda wok, eftersom allt då kan göras i den.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.