Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 200 g gravad lax
- 1 limefrukt
- Marinad:
- 1-2 msk olivolja
- saften av 1 pressad lime
- 1-2 msk hackad dill
- 2 krm pepparmix
- 2 avokador
- gravlaxsås
Gör så här
1
Skala räkorna. Skär bort skinnet på laxen, ta bort eventuella ben och skär den i 2 cm kuber. Dela limefrukten och skär den i klyftor.
2
Blanda olja, limesaft, dill och peppar i en skål. Lägg ner räkor och lax. Blanda om väl och låt stå knappt 1 timme.
3
Låt räkor och lax rinna av, men spara marinaden. Varva räkor, lax och limeklyftor på spett. Dela och kärna ur avokadorna. Droppa över lite av marinaden så att de inte mörknar.
4
Servera spetten med avokadohalvor och gravlaxsås.