Du behöver

  • 4-5 satsumas eller annan småcitrus
  • 15-20 blå druvor
  • 1 liten burk ananasskivor (4-5 st)
  • 4 kiwifrukter
  • 2 päron
  • 2 röda äpplen
  • ca 2 msk smör
  • 1/2-1 dl flytande honung
  • 1-2 msk ananasspad
  • pressad saft av citron
  • (citronmelisskvistar)

Gör så här

1
Skala och dela småcitrus i klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Skär ananas i bitar. Skala och skiva kiwin.

2
Skär päron i halva klyftor och äpplen i hela – med skalen kvar så att klyftorna håller ihop.

3
Hetta upp en wokpanna (eller stor stekpanna) och låt smöret få en aning färg, men inte bli brynt. Fräs först päron och äpplen helt lätt. Tillsätt var för sig och fräs lätt ananas, citrusklyftor, kiwi och till sist druvor, som lätt bleknar.

4
Ta woken/pannan från värmen och ringla över honung, blandad med ananasspad.

5
Pressa över citron och servera den ljumma salladen direkt! Gärna med en citronmelisskvist på.