Du behöver
- 2 blad gelatin
- vatten
- 2 1/2 dl grädde, mellan- eller matlagningsgrädde
- 1/2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vaniljyoghurt
- 1 tsk vaniljsocker
- Tillbehör:
- chokladfigurer
- flytande akaciahonung
- halvtinade bär t ex hallon och björnbär
- myntakvistar
- florsocker
- Till chokladfigurerna:
- ca 50 g blockchoklad
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 10 minuter.
2
Koka grädde och strösocker i en kastrull några minuter. Sänk värmen.
3
Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Låt dem smälta under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt grädden svalna.
4
Blanda ner vaniljyoghurt och vaniljsocker.
5
Häll upp panna cottan i portionsglas. Låt dem stå 2-3 timmar i kylen före serveringen.
6
Gör under tiden chokladfigurerna. Häll på en aning honung på panna cottan och stick ner chokladfigurer.
7
Garnera med bär och ev myntakvist. Pudra till sist över lite florsocker.
8
Så här gör du chokladfigurerna:
9
Smält ca 50 g blockchoklad i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Häll chokladen i en plastpåse med raka hörn eller i en liten pappersspritspåse. Klipp upp hörnet och spritsa figurer på bakplåtspapper. Placera figurerna kallt så att de stelnar. Lossa dem försiktigt från underlaget.