Du behöver
- ca 500 g färsk lax
- salt, svartpeppar
- 1-2 msk sesam- eller olivolja
- 1-2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- ca 1 dl morötter, tändsticksstort strimlade
- ca 1 dl tunt och snett skivad purjo
- ca 1 dl tunt skivad stjälkselleri
- 1 finhackad röd paprika
- 2-3 msk soja
- några kvistar bladpersilja eller citronmeliss
Gör så här
1
1. Skär laxen i skinn- och benfria stora tärningar. Strö på salt och mal över lite svartpeppar.
2
2. Stek laxen försiktigt och långsamt runt om i (plastbelagd) stekpanna med en aning olja. Ställ den åt sidan så länge och håll varmt under folie.
3
3. Fräs vitlök och ingefära sakta och inte för hett i olja. Lägg i alla grönsakerna. Fräs dem hastigt i olja under omrörning så att allt mjuknar lite. Stänk över soja.
4
4. Lägg laxtärningarna och några gröna kvistar på grönsaksbädden.
5
Servera med pressad potatis eller kokt ris.