Du behöver

  • ca 500 g färsk lax
  • salt, svartpeppar
  • 1-2 msk sesam- eller olivolja
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ca 1 dl morötter, tändsticksstort strimlade
  • ca 1 dl tunt och snett skivad purjo
  • ca 1 dl tunt skivad stjälkselleri
  • 1 finhackad röd paprika
  • 2-3 msk soja
  • några kvistar bladpersilja eller citronmeliss

Gör så här

1
1. Skär laxen i skinn- och benfria stora tärningar. Strö på salt och mal över lite svartpeppar.

2
2. Stek laxen försiktigt och långsamt runt om i (plastbelagd) stekpanna med en aning olja. Ställ den åt sidan så länge och håll varmt under folie.

3
3. Fräs vitlök och ingefära sakta och inte för hett i olja. Lägg i alla grönsakerna. Fräs dem hastigt i olja under omrörning så att allt mjuknar lite. Stänk över soja.

4
4. Lägg laxtärningarna och några gröna kvistar på grönsaksbädden.

5
Servera med pressad potatis eller kokt ris.