Du behöver
- 24 st pepparkakor (ca 150 g)
- 75 g smält smör eller margarin
- 2 pkt vaniljglass à 1/2 liter
- 1.5 dl rårörda lingon
Gör så här
1
Förbered desserten dagen innan den ska serveras. Räkna med att det behövs 6 portionsformar som rymmer 1-1 1/2 dl.
2
Bryt ner pepparkakorna i matberedare och kör tills de är finkrossade, nästan pulvriserade, eller finkrossa kakorna i mortel. Häll över de finkrossade pepparkakorna i en skål och rör i det avsvalnade, smälta matfettet. Fördela pepparkaksmassan i botten på de sex portionsformarna. Mjukrör glassen och vänd sedan varsamt i rårörda lingon.
3
Fördela lingonglassen på pepparkaksmassan i portionformarna och ställ dem direkt i frysen. Ta nästa dag fram glassformarna cirka 15 minuter före servering.