Du behöver
- 400 g fläskfile
- 1 påse (ca 40 g) orientalisk marinad
- 200 g champinjoner
- 1 bit, ca 15 cm squash
- smör eller margarin till stekning
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 125 g bredbar vitlöksost
- 1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
- salt,peppar
- 400 g valfri pasta
Gör så här
1
1. Tärna köttet och lägg i marinaden. Marinera minst 1 timme i kylskåpet.
2
2. Skiva svampen och tärna squashen. Stek svamp och squash i matfett i en stekpanna tills det mjuknat. Tag upp på ett fat så länge.
3
3. Låt marinaden rinna av och stek köttet i matfett i stekpannan till det fått fin färg.
4
4. Tillsätt svamp, squash och rör om. Häll på grädden. Smällt i osten och späd med buljongen.
5
5. Låt koka samman någon minut och smaka av med salt och peppar.
6
Servera till nykokt het pasta.