Du behöver

  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2.5 dl brun farin
  • 1.5 msk malen ingefära
  • 15 st citronarom
  • 175 g smör mjukt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 msk bikarbonat
  • 12.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Rör samman sirap, farinsocker, inge-fära, hushållsarom och smör till en smidig massa. Går bra med elvisp eller köksmaskin.

2
Vispa grädden till fast skum och rör ner det i massan.

3
Blanda väl, eller sikta, bikarbonaten tillsammans med hälften av mjölet. Arbeta ner detta i massan. Knåda degen smidig med resten av mjölet på bakbordet. Täck med plast och ställ degen svalt att vila över natten.

4
Kavla ut degen i flera omgångar på lätt mjölat bakbord. Ta ut kakor med mått, cirka 6 centimeter i diameter. Lägg dem på papprade eller smorda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader cirka 5 minuter.