Du behöver

  • ca 800 g potatis
  • 1 purjolök
  • vatten, salt
  • ca 500 g färsk/tinad torskfilé
  • 2 gula paprikor
  • 1-2 chorizokorvar
  • olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar

Gör så här

1
1. Slå på ugnen, 225 grader. Skala och grovskiva potatisen, ansa och finstrimla purjon och lägg i kastrull med kallt vatten som täcker. Koka under lock med 2 tsk salt. Sänk till låg värme, koka 15 minuter med locket på glänt. De sista 5 minuterna lägger du ett foliepaket med saltad torskfilé ovanpå kokvattnet.

2
2. Olja en ugnsform, tag ur och klyfta paprikorna. Lägg klyftorna med skinnsidan upp i formen. Grilla under övervärme ca 15 minuter, tills ytan fått bruna fläckar. Tag ut och lägg klyftorna på fat, lägg i skivad chorizo i stället, att ugnsstekas 5 minuter.

3
3. På fatet svalnar paprikan så pass att du kan dra bort skinnet med bordskniv.

4
4. Lyft upp det färdiga fiskpaketet. Slå av potatisvattnet och mosa potatisen med smör, mjölk och smaksättning med hjälp av elvispen.