Du behöver

  • ca 800 g potatis
  • 1 purjolök
  • vatten, salt
  • ca 500 g fĂ€rsk/tinad torskfilĂ©
  • 2 gula paprikor
  • 1-2 chorizokorvar
  • olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar

Gör sÄ hÀr

1
1. SlÄ pÄ ugnen, 225 grader. Skala och grovskiva potatisen, ansa och finstrimla purjon och lÀgg i kastrull med kallt vatten som tÀcker. Koka under lock med 2 tsk salt. SÀnk till lÄg vÀrme, koka 15 minuter med locket pÄ glÀnt. De sista 5 minuterna lÀgger du ett foliepaket med saltad torskfilé ovanpÄ kokvattnet.

2
2. Olja en ugnsform, tag ur och klyfta paprikorna. LÀgg klyftorna med skinnsidan upp i formen. Grilla under övervÀrme ca 15 minuter, tills ytan fÄtt bruna flÀckar. Tag ut och lÀgg klyftorna pÄ fat, lÀgg i skivad chorizo i stÀllet, att ugnsstekas 5 minuter.

3
3. PÄ fatet svalnar paprikan sÄ pass att du kan dra bort skinnet med bordskniv.

4
4. Lyft upp det fÀrdiga fiskpaketet. SlÄ av potatisvattnet och mosa potatisen med smör, mjölk och smaksÀttning med hjÀlp av elvispen.