Du behöver
- ca 800 g potatis
- 1 purjolök
- vatten, salt
- ca 500 g fÀrsk/tinad torskfilé
- 2 gula paprikor
- 1-2 chorizokorvar
- olivolja
- 1 msk smör
- 1 dl mjölk
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 1-2 krm vitpeppar
Gör sÄ hÀr
1
1. SlÄ pÄ ugnen, 225 grader. Skala och grovskiva potatisen, ansa och finstrimla purjon och lÀgg i kastrull med kallt vatten som tÀcker. Koka under lock med 2 tsk salt. SÀnk till lÄg vÀrme, koka 15 minuter med locket pÄ glÀnt. De sista 5 minuterna lÀgger du ett foliepaket med saltad torskfilé ovanpÄ kokvattnet.
2
2. Olja en ugnsform, tag ur och klyfta paprikorna. LÀgg klyftorna med skinnsidan upp i formen. Grilla under övervÀrme ca 15 minuter, tills ytan fÄtt bruna flÀckar. Tag ut och lÀgg klyftorna pÄ fat, lÀgg i skivad chorizo i stÀllet, att ugnsstekas 5 minuter.
3
3. PÄ fatet svalnar paprikan sÄ pass att du kan dra bort skinnet med bordskniv.
4
4. Lyft upp det fÀrdiga fiskpaketet. SlÄ av potatisvattnet och mosa potatisen med smör, mjölk och smaksÀttning med hjÀlp av elvispen.