Du behöver

  • 1 burk, ca 300 g, färdig rödkål
  • 1 syrligt äpple
  • ett par droppar balsamvinäger
  • 1/2 dl sultanrussin
  • 300-400 rimmat, skivat bogfläsk
  • 1 msk smör att steka i

Gör så här

1
Värm kålen enligt burkens anvisning. Grovriv äpplet direkt i kålkastrullen och smaka av med vinäger. Vänd i russinen.

2
Att steka fläsk:

3
1. Klipp bort det allra mesta av varje skivas fettrand. Hetta upp stekjärnet på drygt medelvärme och lägg i hälften av smöret.

4
2. Låt det smälta, fräsa och tystna, lägg ut hälften av fläskskivorna, väl isär. Stek ett par minuter på varje sida, tills en lätt brun nyans syns på köttets anläggningsytor. Om mycket vatten läcker från fläsket, öka värmen så det kokar bort. Vänd och låt skivorna få lite färg på andra sidan. Tag upp.

5
3. Diska hastigt ur pannan och börja om med ny smörklick för resten av fläsket. Annars fastnar sats två i resterna av sats ett.


Kommentar:
Bruna russin smakar lite åt katrinplommonhållet jämfört med de gula sultanrussinen, som har en mera citrusaktig, kryddig smak.