Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smält smör
  • matfett till stekning
  • Fyllning:
  • 1/2 paket (1/4 liter) glassorbet av apelsin
  • 1-2 dl (skogs)hallon
  • Garnering:
  • strimlat skal av 1/4 citron
  • blad av citronmeliss

Gör så här

1
Vispa samman alla ingredienserna till pannkakssmeten. Ställ smeten att svälla minst 15 minuter. Stek tunna crêpes på medelvarm platta. Det går lättast med aningen fett i pannan, även pannor med plastbeläggning behöver lite fett.

2
Crêpes kan värmas några sekunder i mikron om de ska serveras varma.

3
Skär glassorbeten i bitar och slå in dem i pannkakorna. Garnera ovanpå med bären samt citronskal och gröna blad.