Du behöver
- 10 st plommon
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl rödvin
- 2 st stjärnanis
- 0.5 st citron saft och skal
Råcreme:
1 st vaniljstång
4 st äggulor
0.5 dl strösocker
5 dl grädde
Gör så här
1
Kärna ur plommonen. Smält sockret i en kastrull. Häll på rödvin, stjärnanis, skalet och saften från 1/2 citron. Koka i cirka 5 minuter. Lägg i plommonen. Låt dem koka mjuka. Smaksätt eventuellt med lite mer socker. Servera plommonen varma eller kalla.
2
3
Skåra vaniljstången. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstången. Vispa det pösigt. Lättvispa grädden. Vänd ner äggvispet med grädden. Servera till plommonen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Detta är ett recept i en trerättersmiddag som tv-kocken Tina Nordström tagit fram.