Du behöver
- 1 dl hallonsylt
- 0.5 dl pressad lime
- 0.5 dl hallonsaft utspädd
- 3 dl hallon
Panna cotta:
2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 tsk strösocker
1 st vaniljstång
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll grädde, mjölk, socker och delad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Låt det koka upp. Ta det från värmen. Ta upp gelatinbladen ur vattnet.
2
3
Tillsätt gelatinbladen till den varma gräddmjölken och rör tills de smält. Låt svalna. Ta upp vaniljstången. Fördela panna cotta-smeten i 3-4 glas. Ställ dem kallt att stelna.
4
5
Värm hallonsylten med lime- och hallonsaft. Sila bort hallonfröna. Låt såsen kallna. Fördela hallonen på panna cottan och skeda såsen över hallonen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Se länkarna för fler goda bärrecept från Hemma bäst.