Du behöver

  • 2 st apelsiner
  • 3 st äggulor
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Borsta och riv skalet av en apelsin. Pressa saften ur båda apelsinerna och spara. Vispa äggulor och honung pösigt med elvisp. Tillsätt apelsinsaft och rivet skal.

2
Vispa grädden fluffig och blanda ner den i ägg-apelsinsmeten. Rör om väl och häll över i till exempel en kakform. Låt den stå i frysen över natten.

3
Ta fram formen 30-45 minuter före servering. Doppa den i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett serveringsfat. Dekorera gärna med citronmeliss.

4
Servera omedelbart, nu har glassen den perfekta konsistensen!


Kommentar:
Denna honungslena, smått förföriska glassparfait brukar uppskattas av både små och stora. Receptet kräver ingen glassmaskin, däremot en elvisp. Glassen tillagas med fördel dagen innan den ska avnjutas.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows