Du behöver
- 2 st apelsiner
- 3 st äggulor
- 1 dl flytande honung
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
1
Borsta och riv skalet av en apelsin. Pressa saften ur båda apelsinerna och spara. Vispa äggulor och honung pösigt med elvisp. Tillsätt apelsinsaft och rivet skal.
2
Vispa grädden fluffig och blanda ner den i ägg-apelsinsmeten. Rör om väl och häll över i till exempel en kakform. Låt den stå i frysen över natten.
3
Ta fram formen 30-45 minuter före servering. Doppa den i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett serveringsfat. Dekorera gärna med citronmeliss.
4
Servera omedelbart, nu har glassen den perfekta konsistensen!
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Denna honungslena, smått förföriska glassparfait brukar uppskattas av både små och stora. Receptet kräver ingen glassmaskin, däremot en elvisp. Glassen tillagas med fördel dagen innan den ska avnjutas.