Du behöver

  • 500 g rostbiff i 1 cm tjocka skivor

Marinad:

1 dl chilisås 1 dl
2 msk brun farin
2 msk vinäger
1 st lök finhackad gul
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 tsk timjan 1
0.5 tsk vitpeppar eller svartpeppar

Potatissallad:

400.5 g färskpotatisar små
1 st lök medelstor röd
mâchesallad eller annan grönsallad
50 g pinjenötter eller strimlad sötmandel

Dressing:

4 msk vitvinsvinäger
0.5 dl vatten
1 tsk kalvfond
1 dl valnötsolja
salt svartpeppar

Gör så här

1
Skär rostbiffsskivorna i cirka 3 cm breda remsor på längden. Blanda till marinaden och låt köttet ligga i den medan potatisen kokar eller några timmar i kylskåp. Torka av köttet lätt och trä det i sicksack på oljat metallspett eller vattenlagda bambupinnar. Grilla spetten cirka 6 minuter. Vänd dem då och då och pensla med marinaden. Servera med potatissallad.

2
Skiva och koka potatisen till salladen. Lägg den i salladsskål. Blanda under tiden dressingen. Häll den över den varma potatisen. Låt stå och dra cirka 10 minuter. Tillsätt skivad lök, mâchesallad och pinjenötter.