Du behöver

  • ca 300 g varmrökt lax eller regnbåge
  • 1 ask blandade salladsblad
  • 8 kokta, kalla små färskpotatisar
  • Äppelsalsa:
  • 1 rött äpple
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk finstrimlade basilikablad
  • Tomathollandaise:
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 dl köpt, tillagad hollandaise eller 1/2 pkt sås till fisk (Flava)

Gör så här

1
Dela den kalla fisken i serveringsbitar. Ta eventuellt bort skinnet. Fördela salladsbladen på var sin tallrik. Skiva potatisarna och lägg dem bland bladen. Lägg fiskbitarna ovanpå salladen.

2
Salsa: Fintärna ett väl tvättat och urkärnat äpple. Tärningarna ska vara pyttesmå. Lägg dem i en djup tallrik. Droppa över citronsaft vartefter. Blanda slutligen ner basilikabladen. Fördela salsan på tallrikarna.

3
Sås: Lägg torra soltorkade tomater i lite kokande vatten med ett par droppar vinäger. Koka 3-5 minuter, spola i kallvatten och låt tomaterna kallna. Fintärna dem och blanda dem i den kalla såsen. Såsen ska serveras kall, antingen klickad på fisk och salladsblad eller i en liten skål bredvid.