Du behöver
- ca 300 g varmrökt lax eller regnbåge
- 1 ask blandade salladsblad
- 8 kokta, kalla små färskpotatisar
- Äppelsalsa:
- 1 rött äpple
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 msk finstrimlade basilikablad
- Tomathollandaise:
- 4 soltorkade tomater
- 1 dl köpt, tillagad hollandaise eller 1/2 pkt sås till fisk (Flava)
Gör så här
1
Dela den kalla fisken i serveringsbitar. Ta eventuellt bort skinnet. Fördela salladsbladen på var sin tallrik. Skiva potatisarna och lägg dem bland bladen. Lägg fiskbitarna ovanpå salladen.
2
Salsa: Fintärna ett väl tvättat och urkärnat äpple. Tärningarna ska vara pyttesmå. Lägg dem i en djup tallrik. Droppa över citronsaft vartefter. Blanda slutligen ner basilikabladen. Fördela salsan på tallrikarna.
3
Sås: Lägg torra soltorkade tomater i lite kokande vatten med ett par droppar vinäger. Koka 3-5 minuter, spola i kallvatten och låt tomaterna kallna. Fintärna dem och blanda dem i den kalla såsen. Såsen ska serveras kall, antingen klickad på fisk och salladsblad eller i en liten skål bredvid.