Du behöver

  • 1-2 makrillar, ev fileade
  • 1 msk ströbröd + 1 krm salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 huvud ny kål av årets skörd
  • 2 osthyvelskivor smör
  • 1 msk klippt gräslök

Gör så här

1
Skölj och torka av fiskfiléerna. Små makrillar steks hela, urtagna och huvudkapade. Snitta precis genom skinnet på ett par ställen så att fisken inte vrider upp sig under stekningen. Vänd i ströbröd med salt och lägg filéerna eller fiskarna i lätt brynt matfett i stekpanna på medelvärme. Stek cirka 3 minuter på varje sida för filéer, lite längre för hela fiskar.

2
Kål: Dela det halva kålhuvudet i två klyftor. Lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Koka 3-5 minuter. Sila av vattnet väl och lägg upp klyftorna på varsin tallrik tillsammans med makrill och nykokta färskpotatisar. Lägg en skiva smör på varje kålklyfta och strö på gräslök. Smöret smälter ner på eftervärmen och ger sås åt rätten.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows