Du behöver

  • 2 st fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm salt doft av svartpeppar
  • 0.5 st ananas färsk, skivad och skalad

Sås:

0.5 dl lök finhackad
0.5 dl paprika finhackad röd
1 msk olja
0.5 msk curry
kokosmjölk ca 1 dl ur burk
1 krm salt
1 st banan skivad

Gör så här

1
Torka av kotletterna. Klipp jack utmed fläskkanten så att kotletterna inte vrider upp sig under stekningen. Lägg dem i lätt brynt matfett i stekpanna på medelvarm platta. Stek kotletterna 6-8 minuter på varje sida. De kan också grillas på träkolsgrill. Lägg ananasskivorna i samma panna när kotletterna vänds och stek på bägge sidor. Salta och peppra just som kotletterna vänds.

2
Sås: Fräs lök och paprika en minut i olja i en liten kastrull. Rör ner curryn och fräs ytterligare en halv minut. Skaka kokosmjölksburken innan den öppnas och rör ner vätska i såsen. Koka upp. Smaka av med salt och vänd ner bananskivorna så att de nätt och jämnt blir varma före servering. Späd såsen med kokosmjölk eller vatten om den blir för tjock ifall den måste vänta.

3
Servera kotletterna med färska morötter, nätt och jämnt kokta, ananas, sås och ris.

4

5
Tips! Frys in resten av kokosmjölken för senare bruk. Den tinas direkt i en såskastrull vid behov.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows