Du behöver

  • 5 kg färskpotatisar valnötsstora
  • tomater (torra)
  • oliver eller salladsoliver som är hackade

Sås:

1 l lätt crème fraiche
1 l matlagningsyoghurt eller grekisk yoghurt naturell
salt ca 1 tsk vitpeppar
citron rivet skal av 3

Gör så här

Borsta och skölj potatisarna väl. Koka dem knappt mjuka och ånga av dem väl. Låt potatisarna kallna helt på ett svalt ställe. Koka upp 2 liter vatten med 1 matsked ättiksprit. Lägg ner de torra tomaterna och koka upp igen. Koka en minut. Häll bort vattnet och spola med kallvatten. Låt tomaterna kallna helt och strimla dem sedan. Dela potatisar som känns för stora. Lägg potatisen på serveringsfat. Fördela tomatstrimlor och oliver över. Blanda crème fraîche med yoghurt och smaka av med salt, vitpeppar och citronskal. Klicka såsen över salladen strax före servering.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som ingår i Icakurirens härliga försommarbuffé!