Du behöver

  • 4 st kycklingfilé à 150 g
  • 1 msk flytande margarin
  • salt och peppar

Sås:

1 st schalottenlök eller gul lök
1 dl isbergssallad hackad
1 msk flytande margarin
1/2-1 msk curry
1 st stjärnanis
0.5 dl vin torrt vitt
2 dl kycklingfond
0.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
strösocker en gnutta
3 dl ärter frysta tinade gröna

Gör så här

1
Börja med såsen: Fräs lök och isbergssallad lätt. Tillsätt curry och stjärnanis och låt fräsa med under omrörning. Slå på vin och låt det koka ihop tills en tredjedel återstår. Häll i fond och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och lite socker. Sila av och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt ärterna. Koka upp och mixa precis före servering. Smaka av, krydda om det behövs.

2
Kycklingfiléerna bryns i sista stund och får steka färdiga 17 minuter i 175 graders ugnsvärme.


Kommentar:
Polenta- och potatisbakelse är ett kul tillbehör som kan förberedas dagen före.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows