Du behöver

  • 3 l jordgubbar
  • 9 dl strösocker
  • 1 st fläderblommor
  • 3 tsk melatin röd

Gör så här

Skölj och snoppa bären. Dela dem och varva dem med sockret i en kastrull. Lägg också i den väl sköljda fläderblomman. Låt det dra en timme. Hetta upp sakta och rör så att sockret smälter. Koka sakta 5 minuter. Blanda pektinmedlet med 1 msk socker och rör ned det lite i sänder. Stormkoka 2 minuter och ta sen grytan av värmen. Skumma ytan väl och ta bort fläderblomman. Slå upp marmeladen på väl rengjorda glasburkar och förvara dem i kyl eller sval.


Kommentar:
En fläderblomma i koket gör marmeladen extra god, men ta bort den innan marmeladen slås upp på burkar.

Flera härliga fläder- och jordgubbsrecept hitter du under länkarna.